Ce este Gorpcore?

Dacă sunteți un adept al tendințelor în lumea modei, este posibil să fi observat prezența din ce în ce mai mare a îmbrăcămintei în aer liber în rândul celor cunoscuți. Când facem referire la „Îmbrăcăminte în aer liber”, vorbim în mod specific despre îmbrăcăminte funcțională care sunt create pentru utilizare atunci când facem drumeții, alergări, schi, alpinism și alte activități similare. Branduri precum Arc’teryx, Andwander și Salomon au tras recent în lumina reflectoarelor și sunt acum favorizate de producătorii de gusturi din întreaga lume.

Îmbrăcăminte în aer liber și îmbrăcăminte de tehnologie au devenit cu ușurință una dintre cele mai mari tendințe în mod modern, cu etichete de înaltă calitate, chiar și făcând referire la tendința pe pistele săptămânii modei. După ce am analizat un comportament global de căutare, am descoperit că Google caută termenul „Gorpcore” a crescut cu un fenomenal de 211% în ultimul an. Dar ce este exact Gorpcore? Alăturați-ne aici la singurul furnizor, în timp ce facem o scufundare profundă în lumea acestei tendințe în creștere rapidă.

Imagine prin fața nordului
Ce este Gorpcore?

Pentru a -l explica literalmente, Gorpcore provine de la prescurtarea „Gorp”, care reprezintă „Old Old Gradins and Peanuts”, o gustare populară pentru drumeții și alergători de trasee. Termenul Gorpcore caracterizează acum mișcarea de stil care a fost construită din spatele tendinței vestimentare în aer liber. Termenul a fost inventat pentru prima dată până în 2017, dar a devenit recent proeminent și cunoscut în cadrul industriei. Liniile care definesc Gorpcore nu sunt tocmai cristaline, dar tendința se află undeva între cele mai populare îmbrăcăminte stradală și marjele tradiționale de îmbrăcăminte.

Gândiți -vă la jachete impermeabile, adidași de drumeție, pantaloni de marfă utilitari și ați definit destul de mult o ținută Gorpcore. De obicei, dependentă de tehnologia folosită (Gore-Tex este un exemplu fin), această îmbrăcăminte a fost inițial dezvoltată pentru cei care abordează unele dintre cele mai dure medii și terenuri de pe Pământ, cu toate acestea, în zilele noastre nu trebuie să mergeți prea departe În districtul de modă al oricărei capitale pentru a observa acest tip de echipament care este zguduit de fani ai modei, atât tineri, cât și bătrâni.

Imagine prin Salomon
De unde a venit Gorpcore?

Tendințele nu apar întotdeauna dintr-un loc specific, întrucât, mai tipic decât mărcile mai puțin cunoscute sunt purtate de către producătorii de gusturi, celebrități și influenți în cele din urmă prinzându-le, apoi le expunând publicului public mai larg. Acest lucru este probabil ceea ce s-a întâmplat la începutul mișcării Gorpcore, insidații industriei și cifrele relevante începând să aprecieze îmbrăcămintea în aer liber mai mult la începutul anului 2017. La doar doi ani mai târziu, în 2019, Frank Ocean a fost ilustrat purtând atât Arc’teryx cât și Mammut, doi Branduri în aer liber extrem de importante. Aceasta a fost poate prima expunere a tendinței la mainstream.

În septembrie 2020 a avut loc un alt vârf în interes, mulți influenți de îmbrăcăminte stradală schimbând străzile orașului pentru drumeții în aer liber după pandemia Covid-19. În timp ce drumeția și alpinismul a fost cândva departe de adidași și de îmbrăcăminte stradală, se părea că aceste două comunități erau acum forjate mai aproape ca niciodată. Rapid înainte spre ianuarie 2022 și Gorpcore este unul dintre cele mai tari subiecte din jur. Amplasat de o creștere neașteptată a rețelelor de socializare, cum ar fi Tiktok Arc’teryx Tendk (turnând apă pe țesătura Gore-Tex pentru un efect de scurgere satisfăcător), care a obținut un uimitor 200 de milioane de vizualizări, Gorpcore este acum ferm în lumina reflectoarelor și se pare De parcă ar fi aici pentru a rămâne. Etichetele de modă de lux au fost chiar bumbac în tendință, colaborări precum North Face X Gucci și Arc’teryx X Jil Sander dovedindu -se incredibil de popular.

Imagine prin andwander
Branduri notabile Gorpcore

Există o mulțime de mărci diferite care se încadrează sub umbrela Gorpcore, cu toate acestea Arc’teryx este, probabil, forța motrice a tendinței. Brandul canadian de îmbrăcăminte exterioară produce un echipament premium în aer liber și alpinism din 1989 și chiar are o gamă specifică elaborată exclusiv pentru personal militar și de aplicare a legii (Arc’teryx Leaf)! Un alt brand responsabil pentru a ajuta la propulsarea tendinței către noi înălțimi nu este nimeni altul decât Salomon, eticheta din spatele XT-6 și The North Face, doi dintre cei mai populari adidași pentru adepții Gorpcore. Cu sediul în Franța, Salomon funcționează încă din 1947 și a fost fondat în inima Alpilor francezi, stabilindu -se rapid ca un element principal în cultura de schi, snowboard și alpină.

Desigur, atunci când vorbim despre Gorpcore, este greu de ignorat proeminența deținută de nedefinit, un brand care a fost popular în rândul fanilor de îmbrăcăminte stradală înainte de acest nou hype. Oferind colaborări cu aprecierile Supreme NYC, Mastermind și chiar Braindead, a fost TNF Gorpcore înainte de a exista chiar tendința? Nu în ultimul rând, nu în ultimul rând, este corect să menționăm Patagonia, una dintre cele mai iconice etichete vestimentare în aer liber din toate timpurile. Brandul din California este cunoscut pentru îmbrăcămintea sa de alpinism și modelul de afaceri durabil și rămâne din ce în ce mai popular astăzi, acționând ca unul dintre jucătorii cheie din Gorpcore MovemenT

Imagine prin arc’teryx
Ce urmeaza?

În general, a fost o plimbare pentru Gorpcore și 2022 pare să fie cel mai mare an încă. Ceea ce a început ca un FAD dacă nu cunoașteți-vă cunoașterea s-a transformat într-o tendință globală care a fost propulsată către înălțimi neașteptate de către social media, mărcile globale unind hype-tren-ului și solidificând în continuare valoarea pe care Gorpcore o deține. Indiferent dacă sunteți un fan experimentat de îmbrăcăminte în aer liber sau cu totul nou în scenă, nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a arunca jacheta arcului și a vă îndrepta pentru a explora în aer liber grozav. Puteți răsfoi toate cele mai recente și cele mai mari produse de la Salomon, North Face și Arc’teryx chiar aici, la singurul furnizor, așa că asigurați -vă că îl mențineți blocat.

În timp ce sunteți aici, asigurați -vă că aruncați o privire și la aceste alte lecturi grozave:

Ghidul final al mărimii arc’teryx
Cum se potrivesc jachete de față de nord?
Ghidul complet al mărimii Salomonului
Cele mai bune mărci de îmbrăcăminte în aer liber din 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Fiecare Sneakerhead trebuie să copieze Converse Chuck 70 Classic High Top „Negru”

atunci când se referă la adidași legendari, veți fi greu să găsiți unul la fel de faimos ca Converse Chuck 70 Classic High Top „Negru”. Un design atemporal care arată

Iată prima ta privire decentă asupra Skepta X Nike Air Max 97/BW

înaintea lansării la nivel mondial din această vară, Skepta X Nike Air Max 97/BW este în sfârșit dezvăluită. Fanii colecției anterioare SK Air – care a prezentat că Air Max

Adaptarea Air Jordan 11 de la sine este dezvăluită

Imagine: Este 1995, precum și Michael Jordan tocmai s-a întors dintr-un hiatus foarte scurt. Îmbrăcați-vă împotriva Orlando Magic în semifinalele seminarului de est, MJ a obținut o pereche de adidași